Rukomet

EP za rukometašice / Francuska “pregazila” Hrvatsku

Hrvatske rukometašice nisu uspjele napraviti novo čudo i upisale su poraz od Francuske.

Francuska - Hrvatska - Twitter

Favorizovane Francuskinje slavile su rezultatom 30:19 u polufinalu Evropskog prvenstva.

Nakon što su naše susjede napravile veliki uspjeh savladavši Njemačku u borbi za polufinale, ipak nisu imale snage protiv još jače reprezentacije.

Sami početak pripao je Hrvatskoj koja se dobro držala i imala vodstvo rezultatom 3:2. No, onda je uslijedila nevjerovatno crna serija od 11 minuta bez pogotka i tu je Francuska otišla na 11:3. Do poluvremena malo su se Hrvatice podigle, ali je na odmor Francuska otišla sa plus deset.

U nastavku je to bio samo rutinski posao i održavanje prednosti. Uspjele su je Francuskinje i povećati na konačnih 30:19.

Po četiri gola u Francuskoj postigle su Zaadi, Nze Minko, Niakate i Lacrabere. U redovima Hrvatske po tri gola postigle su Blažević i Ježić. Mostarka u redovima Hrvatske, Ćamila Mičijević, postigla je dva poena, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh