Rukomet

Ništa od odgode: Rukometna reprezentacija BiH protiv Nijemaca sa nikad manjim brojem igrača

Mečevi rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Njemačke i Austrije, 5. i 8. novembra, igrat će se po planiranom rasporedu, saopštio je večeras Rukometni savez BiH.

Bilal Šuman - SCsport.ba

Iako se čekao odgovor iz Evropske rukometne federacije (EHF) i Njemačkog rukometnog saveza (DHB), iz Njemačke su poručili da oni nisu u mogućnosti da odgode mečeve, jer im je raspored pregust na proljeće.

Naša reprezentacija će sutra u popodnevnim satima sa sarajevskog aerodroma otputovati za Njemačku, a meč je na rasporedu u četvrtak od 16.15 sati. Duel protiv Austrije igra se u nedjelju od 20 sati. Oba meča će prenositi BHT1”, navodi se u saopštenju RSBiH.

Podsjetimo, Rukometni savez naše zemlje je tražio da se odgode pomenuti mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, s obzirom da selektor Bilal Šuman, usljed velikog broja izostanaka, ima na raspolaganju samo 11 igrača, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh