Rukomet

Hrvatski rukometaši dočekani u Mostaru: “Prije 20 godina ovdje je sve počelo”

Četvorica rukometaša Hrvatske koji su osvojili srebro na Evropskom prvenstvu stigli su na doček u Mostaru kako bi podijelili radost sa hiljadama okupljenih građana.

No image - Haber.ba

Na igralištu u kampusu Univerziteta u Mostaru okupilo se nekoliko hiljada građana iz svih gradova širom Hercegovine kako bi prisustvovalo dočeku njihovih sugrađana, piše “Klix“.

Podsjetimo, sedmorica igrača Hrvatske koji su se okitli srebrom su rođena u Hercegovini a to su Igor Karačić (Mostar), Marino Marić (Mostar), David Mandić (Ljubuški), Josip Šarac (Ljubuški), Željko Musa (Mostar), Marin Šego (Mostar) i Matej Hrstić (Ljubuški).

Svi osim Muse, Šege i Hrstića su došli večeras u Mostar.

Njih su dočekali navijači uz pjesmu “Ponosna moja je zemlja Hercegovina”.

“Hvala vam. Ponosan sam. Cijelo prvenstvo ste mi bili vjetar u leđa. Baš na ovom igralištu smo započeli svoje prve korake, a nakon 20 godina smo doživjeli da nas naš Mostar dočeka”, rekao je Igor Karačić, brat reprezentativca BiH Ivana.

“Dobro večer grade moj. Imam tremu, hvala vam što ste došli. Cijela Hercegovina je tu. Volim vas sve. Mislim da smo sve dali, zadnji dio snage, a vi ste nam uzvratili. Sve vas volimo, pokušat ćemo se sa svima uslikati, bit će malo teže, ali pokušat ćemo”, rekao je Marino Marić koji je potom zapjevao “Tiho, tiho teče Neretva”.

Četvorica rukometaša su se zahvalila na velikoj podršci i fantastičnom dočeku uprkos kiši, te su se izvinili brojnim navijačima što se ne mogu duže zadržati na bini jer ih čekaju njihove porodice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh