Rukomet

Španija zamalo prokockala veliku prednost: Slovenija pružila jak otpor, Furija u finalu sa Hrvatskom

Rukometna reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, nakon što je u drugom polufinalnom meču savladala Sloveniju rezultatom 34:32. Aktuelni evropski prvaci u nedjelju će braniti titulu protiv selekcije Hrvatske.

Španija - Slovenija - SCsport.ba

Slovenija je dobro počela meč, imala i i prednost u nekoliko navrata, a u egalu su bili sve do sredine prvog poluvremena. Ipak, Španija je ubacila u brzinu više i do poluvremena je stekla velikih pet golova prednosti (20:15).

U nastavku su Španci održavali sigurno vodstvo sve do finiša, kada su zamalo od gotovog napravili veresiju. Slovenija je u 58. minuti bila na minus dva (32:30), a potom i na 33:32. Ipak, Španci su nekako sačuvali loptu u posljednjem napadu i poentirali su za konačnih 34:32.

Špance su do pobjede predvodili Raul Entrerrios, Perez Fernandez i Alex Dujsebaev – svi sa šest golova, a Perez de Vargas je skupio devet odbrana. U redovima Slovenije Jure Dolenc je postigao sedam, a Blaž Janc šest pogodaka. Klemen Ferlin je zaustavio sedam šuteva.

Španija će u nedjelju (16.30) u finalu u Štokholmu igrati protiv reprezentacije Hrvatske, dok će Slovenija već sutra u susretu za treće mjesto igrati sa Norveškom, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh