Rukomet

Šveđani savladali Mađarsku i ovjerili plasman Norveške u polufinale

Rukometaši Švedske su večeras u Malmeu savladali Mađarsku 24:18 u jako teškoj utakmici i tako Norvešku poslali u polufinale Evropskog prvenstva.

No image - Haber.ba

Jasno je bilo i poslije pobjede Norveške da bi njihov eventualni izostanak u polufinalu bio prava senzacija, ali je u teoriji to bilo moguće, ali nakon večerašnje utakmice Mađarske i Švedske i to je razriješeno.

Švedska je savladala Mađare, pa će tako posljednje kolo dosta toga odlučivati ko će sa Norveškom u polufinale. Mađarska ima četiri boda, Slovenija šest i sutra će Mađari tražiti ubjedljivu pobjedu protiv Portugala i nadati se da Slovenci neće iznenaditi Norvežane. Trenutno, Slovenci imaju gol razliku +7, dok Mađari imaju -6.

Najefikasniji u ekipi Švedske večeras su bili Pellas i Gottfridson sa po pet pogodaka, dok je kod Mađara Szita postigao četiri, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh