Rukomet

Španija u drugom poluvremenu slomila jak otpor Austrije i zakoračila ka polufinalu

U 2. kolu Grupe 1 drugog kruga Evropskog prvenstva, rukometaši Španije savladali su selekciju Austrije rezultatom 30:26 i gotovo su osigurali plasman u polufinale.

Španija - Austrija - SCsport.ba

Austrijanci su u prvom poluvremenu (17:16) pružili jak otpor aktuelnim evropskim prvacima, ali Furija je ipak u nastavku ubacila u brzinu više i opravdala je ulogu favorita.

Do pobjede ih je predvodio Jorge Maqueda sa šest golova, a po četiri su dodali Entrerrios i Arino. Kod Austrije istakli su se Božović sa pet i Frimmel sa četiri pogotka.

Španija je sa šest bodova jednom nogom u polufinalu, a zvaničnu potvrdu toga mogli bi dobiti večeras ukoliko Hrvatska savlada Njemačku i pridruži im se. U tom slučaju, meč Španija – Hrvatska odlučivat će o prvom mjestu u grupi, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh