Rukomet

Rukometaši Bjelorusije protiv Češke upisali prvu pobjedu u drugom krugu

Prvi susret drugog kola u grupi 1 na Evropskom prvenstvu u rukometu danas su odigrale reprezentacije Bjelorusije i Češke. U duelu dvije reprezentacije koje su bile bez bodova u ovoj grupi pobjedu je odnijela Bjelorusija rezultatom 28:25.

Artsem Karalek - Screenshot

Od samog početka utakmice igralo se gol za gol, a reprezentacija Bjelorusije u nekoliko navrata imala je dva gola prednosti. S tim vodstvom Bjelorusija je otišla na odmor (13:11).

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Igralo se gol za gol, a Bjelorusija je opet u završnici došla do dva gola prednosti. Sačuvali su vodstvo i upisali prvu pobjedu u drugom krugu rezultatom 28:25.

U dresu Bjelorusije najefikasniji bio je Vailupau sa šest pogodaka, dok su po pet postigli Nikulenkau, Yurynok i Karalek. Za Češku je sedam pogodaka postigao Zdrahala, prenosi “Klix“.

U ostalim susretima u grupi 1 danas se u 18:15 sati sastaju Španija i Austrija, dok će u 20:30 sati na teren Hrvatska i Njemačka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh