Rukomet

EP ZA RUKOMETAŠE: Crna Gora savladala Srbiju

“Lavovi” su nakon 60 minuta bespoštedne borbe savladali Srbiju 22:21, te tako ostala u igri za prolazak dalje.

Crna Gora je, u utakmici drugog kola grupe A Evropskog rukometnog prvenstva, pobijedila Srbiju sa 22:21 te tako ostala u igri za prolazak dalje. Srbija je pak nakon dva poraza ispala iz kombinacija.

Crna Gora će u ponedjeljak protiv Bjelorusije igrati za prolaz u narednu fazu.

Ovaj trijumf Crnogoraca znači da će Hrvatska, osim što je kolo prije kraja osigurala prvo mjesto u grupi, u drugi krug u Beč prenijeti dva boda što je i bio glavni cilj hrvatske reprezentacije uoči ove evropske smotre.

Bez obzira kako završio ogled trećeg kola Hrvatska – Srbija, Kauboji će biti pobjednici ove grupe. Tako utakmica u ponedjeljak ozmeđu Hrvatske i Srbije nema nikakav rezultatski značaj.

Rukometna reprezentacija Crne Gore nastupila je protiv Srbije po prvi put u istoriji u zelenoj opremi, a razlog je navodno političke prirode, tvrde srbijanski mediji.

Naime, zeleni dresovi navodno predstavljaju sjećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je na čelu s generalom Krstom Popovićem božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh