Rukomet

BiH, Latvija i Holandija učinili mnogo za razvoj rukometa

Predsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Michael Wiederer smatra da je odluku o povećanju broja učesnika Evropskog prvenstva ispravan potez koji će doprinijeti razvoju i popularizaciji tog sporta na starom kontinentu.

Michael Wiederer - SCsport.ba

Wiederer je rekao da je proširenje sa 16 na 24 reprezentacije ispravna odluka jer će na taj način priliku za dokazivanje dobiti veći broj reprezentacija, prenosi STA.

“Rukomet se igra u brojnim evropskim zemljama zbog čega smo odlučili dati šansu reprezentacijama koje se nalaze između 13. i 30. mjesta. Ekipe kao što su Latvija, Bosna i Hercegovina ili Holandija su pokazale da su kod kuće učinile dosta toga za razvoj rukometa”, rekao je Wiederer, navodi “Fena”.

Na Evropskom prvenstvu koje sutra počinje u Austriji, Norveškoj i Švedskoj prvi put će nastupiti 24 reprezentacije. Reprezentacija BiH će nastupiti u okviru grupe D zajedno sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh