Rukomet

Braća Karačić ponovo jedan protiv drugog: “Roditeljima nije bitan rezultat, samo da nema povreda”

Brat protiv brata, Igor protiv Ivana Karačića. Danas nas od 16.50 sati uz prijenos na RTL-u čeka novi bratski derbi. Croatia Cup u Poreču, Hrvatska dočekuje BiH.

No image - Haber.ba

Karačići su sportska porodica, brat Goran je fudbalski golman. Brani za Adanaspor u Turskoj. Kad Ivan i Igor igraju jedan protiv drugog, posebno je raspoloženje u porodičnoj kući u Mostaru. Otac Ante i majka Ankica ne odvajaju se od TV-a.

“Suprugu je uvijek strah povreda, ona moli Boga da obojica s terena izađu zdravi i da ne idu baš puno jedan na drugog na parketu. Ja se isto molim da ne bude povreda, ali ipak sam malo više za ‘muški fajt'”, kaže za “24sata” Ante Karačić.

Braća su prvi put jedan protiv drugog u reprezentacijama igrala na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine. Hrvatska je tada u grupi pobijedila BiH 28:21. Igor je briljirao, bio je najbolji igrač na parketu, sa sedam je golova Hrvatsku vodio do pobjede. Ivan je ostao u njegovoj sjeni.

Igor sad igra za poljski Kielce, lani je s Vardarom osvojio naslov evropskog prvaka. Briljirao je na Final Fouru, tri i pol godine je mlađi od Ivana, koji igra u Izraelu za Maccabi Rishon od 2016. godine.

Iako su obojica u Poreču, kaže Igor, ne stignu se viđati.

Obojica smo tu, ali jednostavno nam je raspored prenatrpan da bismo se mogli vidjeti“, priznaje pa dodaje što roditelji očekuju:

Njima nije bitan rezultat, samo neka nema povreda“, govori sjajni hrvatski reprezentativac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh