Rukomet

Pripreme za prijateljske susrete: Rukometna reprezentacija BiH otputovala u Poreč

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se iz Sarajeva zaputila u Poreč, gdje će izabranici selektora Bilala Šumana ostati šest dana.

Rukometna reprezentacija BiH - Source.ba

Planirana su i dva prijateljska susreta, najprije protiv Katara, a zatim i protiv Hrvatske, nakon kojih bi Šuman trebao steći uvid u stvarnu formu naših reprezentativaca, poslije čega će uslijediti i skraćivanje spiska.

U Poreču, akcenat će biti na taktičkom uigravanju, pa rezultat i neće biti toliko bitan, ali težit će se što boljoj igri i uigravanju pred pvru utakmicu na Europskom prvenstvu, protiv super jake Norveške.

“Znamo da 18 igrača može ići u Norvešku, a nas je sada tu 22. Vidjet ćemo kako to izgleda u Hrvatskoj, a prije odlaska osmog januara ćemo znati tih 18. Svi ovi momci koji su tu su zaslužili da budu na Evropskom prvenstvu, međutim pravil su takva i morat ćemo se odlučiti za 18 igrača”, ističe Šuman, piše “Hayat“.

Na Evropskom prvenstvu u norveškom Trondheimu naša reprezentacija igrat će u grupi s domaćinom Norveškom, Francuskom i Portugalom. Šuman se nada kako ćemo mi biti jedno od iznenađenja. Kaže da je svjestan snage svih protivnika, ali da je za njega bitnije kako će BiH izgledati.

“Ukoliko želimo da imamo bilo kakvu šansu sigurno da ta disciplina mora da bude, naročito u napadu, na vrhunskom nivou. Ne smijemo praviti mnogo neiznuđenih tehničkih grešaka. Moramo i mi iz kontri dati neke lakše golove. Baza je međutim u odbrani i mora biti najjači segment naše reprezentacije”, kaže Šuman, koji se nada da će reprezentacija u 2020. godini ostvariti i neke nove velike ciljeve.

“Nadam se da ćemo u ovoj 2020. godini, pošto smo već direktno u baražu za SP, uspjeti da prvi put uvežemo Evropsko i Svjetsko prvenstvo. To je moja velika lična želja, a bez ikakve sumnje i želja naših rukometaša”, ističe Šuman.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh