Rukomet

Reprezentacija BiH u grupi s Francuskom, Norveškom i Portugalom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je imena protivnika u prvom krugu Evropskog prvenstva koje će u januaru 2020. biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine - Source.ba

Reprezentacija BiH, kojoj će ovo biti prvi nastup na evropskim prvenstvima, nastupit će u grupi sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala. Susreti u ovoj grupi igrat će se u Trondheimu.

Na ovom evropskom prvenstvu nastupit će 24 reprezentacije koje su podijeljene u šest grupe. Susreti prvog kruga igrat će se u Beču, Grazu, Trondheimu, Malmöu i Göteborgu. U drugi krug će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, koje će igrati u Beču i Malmeu, dok je finalni dio na programu u Stockholmu.

Raspored grupa:

  • Grupa A (Graz): Hrvatska, Bjelorusija, Crna Gora, Srbija
  • Grupa B (Beč): Češka Republika, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina
  • Grupa C (Trondheim): Španija, Njemačka, Latvija, Holandija
  • Grupa D (Trondheim): Francuska, Norveška, Portugal, Bosna i Hercegovina
  • Grupa E (Malmö): Danska, Mađarska, Island, Rusija
  • Grupa F (Göteborg): Švedska, Slovenija, Švicarska, Poljska

Evropsko prvenstvo bit će održano od 9. do 26. januara 2020. godine. Titulu brani reprezentacija Španije, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh