Rukomet

Rukometni Zmajevi pobijedili u Češkoj i ostvarili historijski plasman na EP

Rukometni Zmajevi su nas sve učinili ponosnim pobjedom u Češkoj, čime su ostvarili historijski plasman na Evropsko prvenstvo. Naša reprezentacija je slavila sa 24:23 protiv Čeha i tako u stilu po prvi put otišla na Euro.

Rukometna reprezentacija BiH - SCsport.ba

Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno zanimljivo, ali i tvrdo. Vrijedi istaći da nijedna ekipa nije imala dva i više golova prednosti. Konstantno tokom prvog poluvremena smjenjivalo se vodstvo obje ekipe.

Nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela susreta Perić je pogodio i tako donio vodstvo našem timu od 10:11, a tim rezultatom završeno je poluvrijeme, piše “SCsport“.

Na početku drugog poluvremena Češka je izjednačila, ali je ostala bez Zemana, jako bitnog igrača, koji je dobio crveni karton. Ponovo je viđena ista slika, a tek u 53. minuti jedna selekcija je došla do dva gola prednosti. Bili su to Česi koji su pogodili sa sedam metara za 21:19.

Nakon toga Zmajevi su napravili sjajnu seriju od 3:0, te tako došli u prednost od 22:21. Minutu prije kraja pri rezultatu 23:23 imali smo igrača manje, ali i napad. Karačić je postigao sjajan pogodak za vodstvo našeg tima od 24:23, što se ispostavilo kao konačana rezultat.

Zadnji nalet Čeha uspješno smo odbranili, uslijedilo je zasluženo slavlje naših rukometnih heroja!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh