Rukomet

RK Borac sumnja u regularnost takmičenja u Premijer ligi BiH

Upravni odbor Rukometnog kluba Borac m:tel objavio je saopštenje za javnost u kojem se sumnja u regularnost takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine uoči finalne utakmice za prvaka države.

Rukometna lopta - Twitter

Saopštenje kluba, objavljeno na zvaničnoj Facebook stranici kluba, prenosimo u cjelosti:

”Članovi Upravnog odbora RK Borac m:tel, povodom dešavanja na posljednjoj utakmici polufinala plej-ofa Premijer lige BiH između RK Sloge iz Doboja i RK Izviđača, koja je odigrana u srijedu u Ljubuškom, sumnjaju u potencijalne neregularnosti organizacije revanš meča (ili mečeva) finala doigravanja, koja će biti odigrana u Ljubuškom.

S tim u vezi, postavlja se pitanje i zašto, odnosno po kojim pravilima je definisano da se finalna serija doigravanja za šampiona BiH igra po sistemu: prva utakmica u Banjoj Luci, naredna u Ljubuškom i potencijalna treća, odlučujuća, ponovo u Ljubuškom.

Napominjemo da ovakav raspored utakmica u finalu doigravanja za šampiona BiH nikada do sada nije primijenjivan u rukometnom sportu u BiH, kao i zemljama u okruženju.

Takođe, na današnjoj sjednici UO RK Borac m:tel razmatrano je i pitanje dvorane, odnosno mjesta odigravanja prve utakmice finalne serije. Zbog ranije “rezervacije” dvorane “Borik”, primorani smo da utakmicu odigramo u dvorani Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci. Iako je u dogovoru sa rukovodstvom JUSC “Borik” nađen termin da ova utakmica bude odigrana u nedjelju u banjalučkom hramu sporta, što je prihvatio i komesar takmičenja, ovaj termin odbijen je od strane RK Izviđač, zbog čega će utakmica definitivno biti odigrana u “Kampusu”, navedeno je u saopštenju Borčevog rukovodstva, prenosi “SCsport“.

Podsjetimo, finalna serija igra se 1. i 8. juna, a odlučujući meč, ukoliko bude potrebe, 12. juna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh