Rukomet

BiH dočekuje Finsku: Bez kalkulacija idemo po bodove

Gosti trče svih 60 minuta, bez obzira kakav je rezultat, ali favoriti smo i očekujemo da ćemo slaviti, kaže selektor Šuman

Rukometni „Zmajevi“ drugu rundu sraza sa Fincima u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igraju danas od 17 sati u dvorani Mejdan.

Prema MOZZART kladionici naša reprezentacija je veliki favorit u večerašnjem duelu i kvota na našu pobjedu je 1,12, na remi 13,00, a na pobjedu gostiju 7,00.

Za podršku se ne moraju brinuti obzirom da vlada veliko interesiranje da se izabranici Bilala Šumana sa tribina „poguraju“ do drugog trijumfa nad Fincima.

Ponoviti igru

Naš selektor je pun optimizma uoči današnjeg meča. U Finskoj smo slavili pobjedu 26:30, te očekuje da njegovi rukometaši istu partiju ponove i pred domaćom publikom.

– Svaka utakmica je najvažnija. Mi smo prvo poluvrijeme odigrali u Finskoj, slijedi drugo. Gore su bila najvažnija dva boda, a u meč u Mejdanu ulazimo sa velikim optimizmom da ovaj dio kvalifikacija završimo sa četiri boda. Što se tiče selekcije Finske, oni su i u prvom meču pokazali da kad god im se ukaže šansa da nam se približe, to su pokušali kroz trku. Trče svih 60 minuta, bez obzira kakav je rezultat. Favoriti smo i očekujemo da ćemo slaviti protiv Finske – objasnio nam je Šuman.

Iskusni Nikola Prce također je optimista pred današnji meč:

– Prvo poluvrijeme završili smo u našu korist. U Finskoj smo imali šest-sedam golova razlike no nismo uspjeli okončati meč sa većom prednošću. Bili smo više oslabljeni nego Finska i opet smo slavili. Kontrolisali smo meč i vodili ga cijelo vrijeme u jednom smjeru. Očekujem da isto to ponovimo i u Mejdanu. Ukoliko pobijedimo Finsku, sigurno smo treći, a onda se možemo boriti i za prvo mjesto – kaže Prce.

Kapiten „Zmajeva“ Mirsad Terzić bio je kratak i konkretan:

– Bez ikakvih kalkulacija idemo po bodove!

Uoči meča sa Finskom naši rukometaši juče su trenirali u Mejdanu, a prema riječima selektora, jedini upitan za današnji meč je Tomislav Nuić, koji se žalio na probleme sa koljenom. Šansu na njegovoj poziciji trebao bi dobiti Enes Kesić.

Povratak Ovčine

Dodajmo da je selektor Šuman najavio da u junu mjesecu očekuje povratak Alena Ovčine u redove „Zmajeva“. On se nedavno oporavio od povrede ramena i u dogovoru sa stručnim štabom odlučeno je da preskoči dvomeč sa Fincima, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh