Rukomet

Prce: Blizu smo Evropskog prvenstva

Zmajevi su se trijumfom nad Finskom bodovno izjednačili u Grupi 5 sa Češkom i Bjelorusijom s kojima će se boriti za prva dva mjesta, ali u džepu imaju mjesto među četiri najbolje trećeplasirane ekipe koje će također obezbijediti plasman na kontinentalnu smotru.

Nikola Prce - Scport.ba

Selekciju Bilala Šumana do važne pobjede u finskoj Vanti predvodio je Nikola Prce koji je postigao deset golova, a dobar dio utakmice imao stopostotan učinak.

– Ovo je važan korak ka Evropskom prvenstvu, ali i tek prvo poluvrijeme. Bit će i u Tuzli teško s njima. Napravili smo ono što smo htjeli i možemo biti jako sretni zbog toga. Nakon jučerašnjih rezultata koji su nam na kraju išli na ruku ako gledamo to najbolje treće mjesto, da ne govorim da smo u borbi za drugo i prvo mjesto. Trebamo samo na Evropsko prvenstvo, pa kako god da ga izborimo, rekao je Prce.

Reprezentacija BiH bila je bez Vrnješa, Tarabokije, Vegara i Karačića, ali uprkos tome uspjela je da savlada Fince na njihovom terenu.

– Oni bez Ronberga, a mi bez četvorice, bili smo u većem minusu. Finci nas nisu iznenadili, znali smo da najveća opasnost prijeti od lijevog beka i lijevog krila i mislim da smo ih ovu utakmicu dobro zaustavili. Imali smo periode gdje smo igrali jako dobro i u odbrani i u napadu, išli smo na plus sedam. Poslije toga imali smo mali kiks, ali bez četvorice igrača koji su u prvoj postavi stigli smo do vrlo važne pobjede, istakao je Prce.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh