Rukomet

Poznata imena iz EHF-a koja će odlučivati o žalbi RS BiH

Do 28. februara u 18 sati Rukometni savez Bosne i Hercegovine ima mogućnost dodati još elemenata za žalbu na prvostepenu odluku EHF-a da se utakmica između BiH i Švicarske registruje 10:0 za švicarce zbog slučaja Tomislav Nuić.

Rukometna reprezentacija BiH - Facebook

Osobe iz Danske, Rusije i Moldavije će odlučivati odlučivati o žalbi našeg saveza.

Odluku u korist švicaraca donijela je komisija sastavljena od Španca, Ukrajinca i Holanđanina.

Termin novog epiloga je nepoznat kao što je bio i nakon švicarske žalbe. Bosanskohercegovačka žalba otišla je na potrebnu adresu uz hiljadu eura takse, piše “N1“…

“Ja samo znam da smo mi dužni da istjeramo svoju pravdu. Da li je to pravda koja zadovoljava nas ja to ne znam. Ako je po pravdi svi elementi koje javnost može da vidi, mi ćemo ići do kraja”, izjavio je gordan Muzurović, direktor Reprezentacije BiH.

Gordan Muzurović govori već mjesec dana ono što je danas postalo javno. U izvještaju koji je EHF-u poslao, do nedavno u BiH nepoznati bivši sudija sada delegat Darko Repenšek iz Slovenije, naveo je siguran da je igrač Nuić imao pravo nastupa te da nije bio upisan u zapisnik zbog tehničke greške.

Sa sudijama, mi smo svi jednoglasni da smo napravili grešku što smo odstranili Nuića sa klupe u 44. minuti, napisao je Repenšek. No pitanje bez odgovora je gdje je “nestao” Nuić?

“Ja sam imao delegation list na kojoj je bilo svakako i uvjeren sam bilo 16 igrača BiH koji će igrati na toj utakmici. Ta lista predata mi je bila na tehničkom sastanku i svi to tamo znaju, ja sam sudijom kolegom Petrom iz Mađarske, bio sam uvjeren da sam ‘odklikao’ svih 16 igrača”, izjavio je Darko Repenšek, delegat utakmice BiH.

Sebi je Repenšek zamjerio crveni karton Nuiću, ali na pitanje o svojoj zvaničnoj delegatskoj ulozi, odgovornost prebacuje na direktora naše reprezentacije.

“Ako bi me Muzurović koji je dužan napraviti kontrolu, zadnji check in, upozorio da tamo stoji 15 igrača ja bih ga unio i obavijestio Švicarce.

Muzurović dužan provjeriti šta radi delegat? Nije Muzurović dužan provjeriti šta radi delegat. Delegat je dužan raditi svoj posao. Predstavnik jedne ekipe dužan kontrolisati rad jednog delegata? Ne bih rekao gospodine Repenšek”, poručio je Muzurović.

Muzurovićev stav brani legenda rukometa Veselin Vujović, selektor reprezentacije Slovenije.

“Ako je na sastanku prije utakmice to sve verifikovano ako su svi igrači, svi pasoši pokazani onda je glupo da taj to ponovo provjerava ne sumnjajući u ono što radi delegat i što je njegov posao.”

U dodatnom izvještaju delegat Repenšek požalio se na gomilu tehničkih problema s kojima se suočio poput nedostatka uslova da se printaju dokumenti, odsustvo internet konekcije i sam piše i tako dalje.

Rukometni savez naše zemlje objelodanio je, kako ističe, dokumente koji negiraju navode delegata iz Slovenije.

Slovenački selektor sumnja da će žalba dati efekat iako bi kako kaže prosječan čovjek sa ulice odlučio u korist BiH. Frustriran je poručio da je potez Švicaraca sraman.

“Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj kad je Njemačka postala prvak u posljednjem napadu je na terenu bio jedan Nijemac više. U takvoj situaciji je Norveška odlučila da se ne žali.”

Jednog petka u martu trebalo bi očekivati konačnu odluku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh