Rukomet

Svih 12 ženskih rukometnih klubova obustavlja takmičenje u Premijer ligi BiH

Udruženje ženskih rukometnih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine obavijestilo je Upravni odbor Rukometnog saveza BiH (UO RSBiH) da je svih 12 klubova, učesnika Premijer lige BiH donijelo odluku da obustavi takmičenje u sezoni 2017./2018. do rješavanja njihovih zahtjeva.

Udruženje se 26. septembra obratilo UO RSBiH i komesaru takmičenja Arijani Vojić zahtjevom, u kojem se između ostalog traži, smanjenje troškova ženskim rukometnim klubovima u Premijer ligi BiH kao i poboljšanje statusa ženskog rukometa u našoj zemlji.

Advertisements

S obzirom na to da Udruženje do danas nije dobilo odgovor, donesni su zaključci u kojim se od UO RSBiH zahtijeva da radi u interesu klubova i protiv dugogodišnje diskriminacije…

“Nezauzimanjem stava oko naših zahtjeva od 26. septembra nastavlja se dugogodišnje ignoriranje i diskriminacija ženskog rukometa i ženskih rukometnih klubova u BiH. Ignorisanje naših zahtijeva za smanjenjem troškova takmičenja i to kroz ograničenje troškova klubova za službene osobe na 500 KM po utakmici i oslobađanje od plaćanja kotizacije za ženske klubove za sezonu 2017./2018, samo pokazatelj da ne postoji ni minimum razumijevanja niti dobre volje da UO RSBiH uradi išta čime bi pomogao i olakšao rad ženskih rukometnih klubova”, navedeno je, između ostalog, u saopštenju Udruženja ženskih rukometnih klubova.

Odluku o obustavi takmičenja u Premijer ligi BiH donijelo je 12 klubova: RK llidža, OŽRK Jedinstvo AR, HŽRK Grude ŽRK Mira, ŽRK Krivaja ŽRK Neretva, ŽRRK Izviđač CO, HRK Katarina, ŽRK Bihać, ŽRK Dubica, i ŽRK Hadžići DIDO.

Udruženje je najavilo da će o stanju ženskog rukometa u BiH obavijestiti i Evropsku rukometnu federaciju (EHF).

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh