Ostali sportovi

Bivša NFL zvijezda priznala krivicu za strašnu nesreću u kojoj je stradala Srbijanka (23)

Rags je, vozeći više od 250 kilometara na sat u zoni gdje je vožnja ograničena na 70 km/h, udario Tinu i njenog psa 2. novembra 2021. godine

Nekadašnja NFL zvijezda Henri Rags III (Henry Ruggs) priznao je krivicu za izazivanje saobraćajne nesreće u Las Vegasu u kojoj je poginula Tina Tintor, 23-godišnja djevojka iz Srbije.

Rags se izjasnio o krivici da je vozio pod dejstvom alkohola i/ili kontrolisane ili zabranjene supstance što je dovelo do smrti i prekršajno ubistvo iz nehata tokom pojavljivanja na sudu u Las Vegasu.

Njemu će kazna biti izrečena 9. avgusta, a američki mediji navode kako će ići u zatvor.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 2. novembra 2021. godine kada je Rags, vozeći više od 250 kilometara na sat u zoni gdje je vožnja ograničena na 70 km/h, udario Tinu i njenog psa.

Djevojka iz Srbije i njen pas su stradali, dok su Rags i njegova djevojka zadobili povrede.

Kako je rekao tužioc Stiv Volfson, Rags bi mogao odležati do deset godina.

– Ovaj ishod je postigao naša tri najvažnija cilja: (1) osuditi Henrija Ragsa za najstrožu optužbu dozvoljenu zakonom Nevade za vožnju u pijanom stanju; (2) poslati Henrija Ragsa u zatvor; i (3) eliminiše njegovu mogućnost da se žali na osudu i zatvorsku kaznu – poručio je Volfson.

Rags je bio član Los Vegas Rajdersa kojima se priključio nakon što je prošao koledž u Alabami.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh