Ostali sportovi

Tuka najbrži u kvalifikacijama, plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva

Bosanskohercegovački srednjeprugaš, Zeničanin Amel Tuka, pobijedio je u četvrtoj kvalifikacijskoj trci te je uspio izboriti plasman u polufinale u trci na 800 metara na 37. Evropskom dvoranskom seniorskom prvenstvu u Istanbulu (Turska).

Amel Tuka - Avaz

Tuka je pobijedio s vremenom 1:47.22, dok je prolaz u finale direktno izborio i drugoplasirani Španac Javier Miron, koji je ovu dionicu istrčao za 1:47.38.

Tuka je ove sezone najbrže u dvorani trčao 1:46.89, a lični rekord u zatvorenom, ostvaren prije dvije godine, iznosi 1:45.95.

Podsjetimo, Abedin Mujezinović je u prvoj kvalifikacijskoj trci istrčao svoje najbolje vrijeme sezone- 1:48.77, ali je završio kao peti te se nije plasirao u polufinale. U toku su i kvalifikacije u bacanju kugle, u kojima nastupa i naš Mesud Pezer.

Polufinalne trke na 800 metara održat će se u subotu, 4. marta, s početkom u 17.35, odnosno 17.43 sati, dok je finale na programu zadnjeg dana, u nedjelju, 5. marta, u 18.22 sati, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh