Ostali sportovi

Lana Pudar postavila državni rekord u disciplini 400 metara slobodno

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar postavila je državni rekord u još jednoj disciplini, u finalu 50. međunarodnog plivačkog mitinga “Mladost 2022”.

U disciplini 400 metara slobodno plivala je u vremenu 04:10 83. To je ujedno i vrijeme novog apsolutnog državnog rekorda Bosne i Hercegovine. Objavio je to Klub vodenih sportova Orka.

“S obzirom da je iz punog treninga, nije, loš”, kažu iz Orke nakon što je Lana Pudar postavila državni rekord.

Mlada Mostarka jeu augustu na Evropskom prvenstvu u italijanskom Rimu osvojila zlatnu medalju na 200 metara leptir. Pudar je tako prvenstvo završila sa dva odličja, pošto je u utrci na 100 metara leptir osvojila bronzu, piše Raport.

Lana je na tri velika međunarodna takmičenja – Evropskom juniorskom prvenstvu, Mediteranskim igrama te Evropskom seniorskom prvenstvu je osvojila ukupno sedam medalja. Od toga je osvojila pet zlatnih medalja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh