Ostali sportovi

Srebro ostaje u Sarajevu, Zmajevi u finalu SP poraženi od snažnog Irana

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je u finalu Svjetskog prvenstva koje je održano u Sarajevu od selekcije Irana rezultatom 3:0. Naš tim je nošen prepunom Arenom Hills na Ilidži ponudio borben meč, propustio mnogo set lopti u prvom i drugom setu i na kraju je poražen.

BiH, Iran - N1

Prvi set se igrao poen za poen sve do polovine prve dionice kada su Iranci pomoću dobre igre u odbrani i jednako sjajne igre u napadu napravili osjetniju razliku (14:17).

Nakon toga se igralo u mini serijama. Najprije su Zmajevi izjednačili na 17:17, a potom su Iranci ponovno pobjegli na tri poena razlike, 17:20.

U samu završnicu seta Bosna i Hercegovina je ušla pri rezultatu 21:20 zahvaljujući novoj mini seriji koja je došla na krilu sjajne igre u obje faze igre.

BiH je imala višak od jednog poena, bilo je 23:22, a nakon time outa Iranaca, BiH je ubrzo i dobila prvu set loptu, ali se na koncu moralo igrati na razliku.

Iranci su došli do svoje prve set lopte pri rezultatu 24:25 i iskoristili prvu priliku. Prvi set otišao je na stranu Irana. 24:26.

Drugi set je trajao čak 34 minute

U drugom setu, zbog velikog emocionalnog pražnjenja i propuštene šanse za osvajanje prve dionice, naši reprezentativci su možda i psihički pali, i dozvolili Irancima seriju od 4-0, a u prvih osam poena seta, osvojili su samo jedan. Bilo je 1-7 za goste.

Ipak, nova serija Zmajeva dovela nas je na manjak od četiri poena, 5:9.

Nakon još dva osvojena poena Iranaca nova serija Bosne i Hercegovine koja je Zmajeve približila na samo dva poena zaostatka. Bilo je 9:11.

Igralo se neko vrijeme poen za poen, sredinom seta rezultat je glasio 15:17, a onda sa dva sjajna poena u odbrani, naša reprezentacija došla je do izjednačenja 17:17. Naši momci su nedugo zatim napravili još jednu seriju i nanizali nova tri poena za vodstvo od 20:17.

Međutim, Iranci ovaj put prave seriju od tri poena za novo poravnanje, 20:20, te se u završnicu druge dionice ušlo sa novom dramom.

I ovaj put su prvi do set lopte došli reprezentativci BiH, bilo je 24:23, ali i drugi set je otišao na razliku. Pri rezultatu 25:25, Zmajevi su zaslužili drugi set loptu, ali Iranci jednostavno nisu odustajali.

Drugi set je naposlijetku trajao 62 poena, a ponovo je otišao na stranu Iranaca.

Treći set donio raspad u igri našeg tima

Naš tim se nije uspio oporaviti od velikog broja propuštenih prilika u drugom setu pa su Iranci došli do pobjede od 3:0. Rezultat u trećem setu glasio je 12:25.

I u trećem setu Iranci su rano napravili razliku od tri poena, bilo je 7:10, što je Ifeta Mahmutovića natjeralo na time out, ali i nakon toga prednost Iranaca je rasla. Sredinom seta bilo je 9:17, a šanse za povratak reprezentacije Bosne i Hercegovine bile su sve manje.

Kada su Iranci stvorili dvocifreno razliku, 20:10, bilo je jasno da će se Zmajevi morati pomiriti sa drugim mjestom i srebrenom medaljom.

Ba koncu je naša selekcija poražena rezultatom 3:0 u setovima, a posljednji set završen je rezultatom 12:25.

Iran je tako došao do rekordne, osme titule prvaka svijeta. Naš ti ostaje na tri. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh