Ostali sportovi

Reprezentacija u sjedećoj odbojci upisala drugu pobjedu na SP u Sarajevu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci upisala je drugu uzastopnu pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji, a večerašnji protivnik bile su Sjedinjene Države.

sjedeća odbojka - Dino Šršić

Naši sjedeći odbojkaši na kraju su slavili rezultatom 3:1 u setovima.

Meč su nešto bolje otvorili Amerikanci, koji su rano u prvom setu napravili nekoliko poena razlike, ali su naši zlatni momci vrlo brzo sustigli zaostatak i dobrom igrom u obje faze riješili prvi set u svoju korist sa 25:17.

U drugoj dionici dominacija Bosne i Hercegovine bila je još izraženija, a Amerikanci se nisu mogli nositi sa Zmajevima, te je drugi set Bosna i Hercegovina osvojila još lakše, rezultatom 25:13.

Nakon toga sjedeći odbojkaši su zaigrali dosta bolje i iskoristili možda i mali pad koncentracije u igri naše reprezentacije. U triler završnici trećeg seta spretniji su bili odbojkaši s one strane Atlantika i riješili treći set u svoju korist rezultatom 26:24.

Ipak, to je bilo sve što su u ovom meču Amerikanci uspjeli uraditi. Nakon uzbudljivog početka četvrtog seta u kojem su sjedeći odbojkaši SAD-a držali tempo Zmajeva, ipak nisu uspjeli igrati na istom nivou kroz cijeli tok meča, pa je Bosna i Hercegovina riješila meč rezultatom 25:21.

Bosna i Hercegovina sada ima dvije pobjede iz isto toliko utakmica na ovom svjetskom prvenstvu. Prvi su u svojoj grupi, a sutra će okončati grupnu fazu Svjetskog prvenstva utakmicom protiv Japana. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh