Ostali sportovi

Mostarci nakon što su se oprostili od Lige prvaka: Naši futsaleri su dali maksimum, pohvalila nas je i UEFA

Loznica je s maksimalnih 9 bodova izborila Elitnu rundu UEFA Futsal Lige prvaka, a u grupi, koja je igrana prošle sedmice u Mostaru, bili su naš prvak Mostar SG, azerbejdžanski Araz, te švedski Örebro.

Amel Bajgorić i predsjednik Araza / PR - Haber.ba

Futsaleri Mostar Starog Grada osvojili su šest bodova, a pobijedili su Araz i Örebro.

– Nažalost, nismo uspjeli proći u Elitnu rundu UEFA Futsal Lige prvaka. Našim igračima se ništa ne može zamjeriti, igrali su i borili se do kraja. Ono što mene lično čini sretnim jeste da smo igrali kao nikad do sada, pokazali smo da se možemo nositi sa ekipama koje puno više novca ulažu u ekipu.

Organizacija odigravanja Lige prvaka je prošla sa velikom ocjenom, što nam je još jedno veliko priznanje od UEFA-e. Želimo se zahvaliti Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvu sporta, obrazovanja, kulture i nauke, Gradu Mostaru, Sportskom savezu grada Mostara i Senadu Kevelju, BH Telecomu, BH Pošti Mostar, Kantonalnom nogometnom savezu i Ivanu Beusu i Samiru Ćemaloviću, i, naravno, Nogometnom Savezu BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Zahvaljujemo se i našim vjernim navijačima na podršci i što nam daju dodatni motiv za dobru igru i rad u klubu – rekao je Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada koji je dodao da se okreću takmičenju u BiH, gdje im je imperativ osvajanje duple krune.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh