Ostali sportovi

BEZ PREMCA U BIH Odbojkašice Jedinstva opet osvojile Kup

Odbojkašice Bimal Jedinstva su bez premca u Bosni i Hercegovini. Potvrdilo je to i finale Kupa u kojem su na svom parketu savladale Banjaluka Volej sa 3:0.

Brčanke su još jednom pokazale kvalitet i slavile su po setovima 25:17, 25:16 i 25:14. Odigrale su domaće odbojkašice odlično finale i osim manjeg dijela trećeg seta u potpunosti su kontrolisale igru. Na kraju su zasluženo došle do 13. trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine.

Za najbolju igračicu proglašena je Duška Kenjalo, članica Bimal Jedinstva.

-Presrećne smo zbog nove titule, kojom smo potvrdile kvalitet. Na prvi pogled pobjeda se čini laganom, ali nije bilo potpuno tako. Moja ekipa je bila bolja ali su se i gošće borile i naš kvalitet je trebalo da potvrdilo na parketu. Gošće su u trećem setu povele 5:1, ali smo mi tada odigrali još bolje preokrenule i dobile meč potpuno zasluženo rekla je Žana Dragutinović, kapiten pobjedničkog tima, prenosi srpskainfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh