Ostali sportovi

Esma Alić osvojila 45. mjesto u slalomu na OI

Bosanskohercegovačka skijašica Esma Alić nastupila je danas u utrci slaloma na Olimpijskim igrama u Pekingu. Devetnaestogodišnja Sarajka osvojila je 45. mjesto.

Esma Alić - Screenshot

Zlato je pripalo Slovakinji Petri Vlhovoj, koja je slavila ispred Austrijanke Katharine Liensberger i Švicarke Wendy Holdener.

Trku je obilježio veliki broj odustajanja, a među djevojkama koje su ostale bez plasmana je i Amerikanka Mikaela Shiffrin, olimpijska pobjednica slaloma u Sočiju, koja također nije završila ni vožnju veleslaloma u kojem je branila titulu.

Nastupom u slalomu Esma Alić završila je učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu. Osim današnjeg slaloma nastupila je i u veleslalomu u kojem je diskvalifikovana.

Do kraja Olimpijade u ženskoj konkurenciji ostale su još brze discipline u kojima se očekuje nastup najbolje bh. skijašice Elvedine Muzaferija. Utrka supervelesloma na rasporedu je 11. februara, spusta 15., a alpske kombinacije 17. februara.

Emir Lokmić će također nastupiti u veleslalomu 13. februara i slalomu tri dana kasnije, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh