Ostali sportovi

Tragedija: Svjetski šampion u streljaštvu preminuo nakon nesreće

Devetnaestogodišnji Cristian Ghilli, juniorski svjetski šampion u gađanju glinenih golubova, preminuo je od povreda zadobijenih u tragičnoj nesreći.

Cristian Ghilli - Twitter

Mlada nada italijanskog i svjetskog streljaštva, juniorski svjetski šampion iz oktobra prošle godine i trećeplasirani sa Svjetskog kupa u Peruu, bio je i evropski šampion. Ghilli je preminuo nakon hitne operacije i pokušaja doktora da mu spase život nakon tragične nesreće do koje je došlo sasvim slučajno.

Ghilli je bio sa prijateljima u šumi Montecatini Val di Cecina bilizu Toskane. Zajedno su pucali, a Ghilli se u jednom momentu sagnuo da pokupi iskorištene kapsule i slučajno sam sebe upucao u stomak.

Hitna pomoć je stigla veoma brzo, doktori su u bolnici odmah počeli sa operacijom, ali nisu uspjeli da zaustave unutrašnje krvarenje. Ghilli je preminuo nedugo nakon operacije.

“Prošlog oktobra ovaj talentovani mladić okitio se svjetskim zlatom u timu i mješovitom timu, kao i bronzom u pojedinačnoj konkurenciji. U maju 2021. osvojio je individualno zlato, kao i zlato u timu i mješovitom timu na Evropskom prvenstvu održanom u Osijeku. Sa poštovanjem i velikim žaljenjem se suočavamo sa ovom tragedijom koja nas je ostavila bez riječi. Neka ti je laka zemlja, Cristiane”, poručio je predsjednik Streljačkog savjeta Italije Luciano Rossi. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh