Ostali sportovi

VELIKA TRAGEDIJA! POGINUO SVJETSKI I EVROPSKI PRVAK! Imao je samo 19 godina, velika karijera je bila pred njim…

Rene Hofer (19), mlada zvijezda motokrosa, jedan je od tri osobe koje su stradale tokom lavine koja se dogodila u Austriji.

Rene Hofer - Sport.novi

Hofer je bio dio grupe od 11 skijaša koju je zadesila stravična nesreća, ali za razliku od njega, kao i pomenute dvije osobe, još dva člana su bila pod snijegom, ali su uspjeli da se izvuku.

Kada je riječ o poginulim osobama, među kojima je i Hofer, spasilačka služba je dve osobe pronašla zavaljujući uređajima za pretragu.

Jedna je preminula malo pošto su je našli, druga na putu do bolnice, a treću su uspjeli da izvuku tek četiri sata nakon lavine!

Hofer je, inače, bio jedan od najboljih mladih vozača motokorosa na svijetu. Višestruki je junorski prvak Evrope i svijeta, a prošle godine ga je angažovao klub Red Bull KTM koji je i potvrdio njegovu smrt. prenosi “Sport Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh