Ostali sportovi

Mostar Stari Grad obnovio rad futsal Akademije

Mostar Stari Grad je već godinama najbolja ekipa u futsalu u našoj zemlji i trenutno zauzima prvo mjesto sa maksimalnih pet pobjeda iz isto toliko mečeva.

Mostar Stari Grad futsal / PR - Haber.ba

Čelnici kluba u narednom periodu posebnu pažnju posvetit će radu sa mlađim kategorijama, tako da je nakon kraće pauze ponovo pokrenut rad futsal Akademije.

– Na mladima svijet ostaje i naš cilj je uspostaviti akademiju koja će u budućnosti biti baza za seniorsku ekipu – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada.

Jedan od trenera futsal Akademije bit će bivši futsal reprezentativac Mirza Trebović.

– Svima je poznato da je futsal kao ekipni sport izuzetno pogodan za motorički razvoj djeteta i čitav niz ostalih osobina i sposobnosti. Spremni smo za rad sa djecom od 4 – 18 godina. Ozbiljnost Akademije pokazuju imena koja će raditi sa djecom. Riječ je o bivšim fudbalerima zavidnih karijera, bivšim reprezentativcima BiH u futsalu, trenerima koji su radili sa velikim brojem poznatih profesionalnih sportaša na podizanju fizičke spreme. Školovani i iskusni željni smo napraviti jednu lijepu sportsku priču. Rad Akademije temelji se ne samo na futsalu, nego i na stjecanju novih iskustava, zabavi, prijateljstvu i zajedništvu – ističe trener Mirza Trebović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh