Ostali sportovi

Iman Avdić zlatna u Beogradu, postavila rekord BiH

Mlada 14-godišnja Iman Avdić nastavlja ostvarivati dobre rezultate, a danas je u Beogradu na Comen cupu 2021 osvojila zlatnu medalju, prvu za BiH na ovom takmičenju.

Iman Avdić - Raport.ba

Beograd je od 15 do 17. oktobra domaćin kupa Mediteranskih zemalja. Plivači iz 16 država i to dječaci od 15 i 16, te djevojčice od 13 i 14 godina odmjerit će svoje snage na bazenima “Milan Gale Muškatirović”.

Sjajna Iman Avdić danas je pobijedila u utrci na 400 metara mix, a ujedno je postavila i rekord naše države u ovoj disciplini.

Ona je utrku završila s vremenom 4:58.24 te je za nešto više od dvije sekunde slavila ispred Turkinje Belis Sakar (5:00.70). Na trećem mjestu je završila također predstavnica iz Turske Defne Tanig s vremenom 5:01.90, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh