Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije u finalu Olimpijskih igara

Vaterpolisti Srbije, aktuelni olimpijski šampion, igrat će u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Vaterpolisti Srbije - Screenshot

U polufinalu su poslije velike borbe i preokreta pobijedili Španiju 10:9. U finalu će u nedjelju ujutro odmjeriti snage sa reprezentacijom Grčke.

Odlično je Srbija počela meč. Vodila je poslije prve četvrtine 2:0. Međutim, u drugoj dionici sjajno izdanje Španije koja je povela 5:4. Prednost su povećali pred start posljednje dionice u koju su ušli sa plus dva – 7:5.

U posljednjih osam minuta izabranici Dejana Savića su bili nevjerovatni. Uspjeli su nadoknaditi veliki minus, a onda su u samom finišu poslije preokreta slomili otpor Španaca golovima Mandića i Filipovića, koji je presudio 27 sekundi prije kraja. Izborili su se i sa sumnjivim sudijskim odlukama i konačno dobili Španiju, koja je u proteklih nekoliko godina bila nerješiva enigma.

Za Srbiju će ovo biti drugo vezano finale na najvećoj smotri svjetskog sporta. Filipović i drugovi imat će priliku da protiv Grčke osvoje još jedno najsjanije odličje i većina njih na najljepši mogući način stavi tačku na reprezentativnu karijeru, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh