Ostali sportovi

Najavila napad na svjetski rekord: Prvakinja s Jamajke namjerno usporila u polufinalu

Jedna od konkurentkinja Ilejni Tompson-Erah bit će “čudo od djeteta” iz Namibije, Kristin Mboma

Jamajčanka Ilejn Tompson-Erah (Elaine Thompson-Herah), olimpijska šampionka na 100 metara, blistala je i u polufinalnoj utrci na 200 metara.

Zanimljivo da je tridesetak metara prije cilja Jamajčanka namjerno usporila, ali je i pored toga postavila svoj novi lični rekord – 21,66 sekundi, što je šesti najbolji rezultat svih vremena u ovoj disciplini.

Mnogi smatraju da je Jamajčanka tako najavila u finalu napad na svjetski rekord koji glasi 21,34 sekunde, a koji drži Floran Grifit-Džojner (Florence Griffith Joyner).

Inače, jedna od konkurentkinja Ilejni bit će “čudo od djeteta” iz Namibije, Kristin Mboma (Christine Mboma, 18), koja je s vremenom 21,97 sekundi, postavila novi svjetski juniorski rekord.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh