Ostali sportovi

Olimpijske igre / Amel Tuka nije imao sreće, smješten u najjaču polufinalnu grupu

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka saznao je rivale u polufinalnoj utrci na 800 metara na Olimpijskim igrama. Tuka će sutra trčati za finale, međutim ispred našeg atletičara je težak zadatak.

Amel Tuka - Vijesti.ba

U polufinalu će učestvovati 24 atletičara, podijeljena u tri grupe, a u finale će se plasirati po dva najbolja iz svake grupe, te još dvojica sa najboljim vremenima. Naš atletičar nije imao sreće, obzirom na to da je smješten u onu najjaču polufinalnu grupu.

Tuka će se za finale utrkivati sa četiri sjajna atletičara Fergusonom Šerijetom Rotićem (Cheruyiot Rotich), Nijelom Amosom, Eliotom Žilesom (Elliot Giles), Pijerom Ambrozom Boseom (Pierre Ambroise Bosse), a utrci će biti autsajderi Isijaom Jevetom (Isiah Jewett), Ousamom Nabilom (Oussama Nabil), te Džefrijem Rizlejem (Jeffrey Riseley).

U prvoj i drugoj polufinalnoj grupi od vrhunskih atletičara naći će se Emanuel Kipkuruji Korir (Emmanuel Kipkurui), Brajs Hopel (Bryce Hoppel), Klejton Marfi (Clayton Murphy) i Marko Arop (Marco).

Polufinale utrke počinju sutra (nedjelja) u 13:25, a utrka treće grupe u kojoj je smješten i Amel Tuka po rasporedu počinje u 13:45 sati, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh