Ostali sportovi

Milanović i Tiro najbolji na skokovima

Dragan Milanović i Emil Tiro pobjednici su 455. Skokova sa Starog mosta u Mostaru. Tiro, koji je ujedno bio i debitant pobijedio je u kategoriji skokova na noge, a Milovanović u kategoriji na glavu.

Milanović i Tiro najbolji na skokovima - Haber.ba

Milovanović je iza sebe ostavio Mustafu Šarića i Dinu Bajrića, dok su Igor Kazić i Adis Boškailo osvojili drugo i treće mjesto u kategoriji na noge.

Na skokovima je učešće uzela su 32 skakača, od kojih je 17 skakalo na glavu, a 15 na noge. I ove godine učešće su uzeli gostujući skakači iz Slovenije, Crne Gore i Srbije. Manifestacija je privukla nekoliko stotina posjetilaca, među njima i brojne turiste koji borave u Mostaru. Inače, kompletan program trajao je tri dana. Sve je započelo u petak turnirom u tavli, nastavljeno takmičenjem juniora na malim skakaonicama i “Šlaufijadom“ održanim jučer, te takmičenjem u preplivavanju Neretve što je prethodilo današnjem centralnom događaju.

Skakače je inače ocijenjivao stručni žiri u sastavu: Haris Džemat, Haris Škoro, Alica Jakirović, Samir Zukanović i Branko Bogičević, dok je ove godine funkcija delegata povjerena treneru Fudbalskog kluba Velež Feđi Dudiću.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh