Ostali sportovi

Reprezentacija BiH održala čas Latviji

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u zeničkoj Areni Husejin Smajlović u četvrtom susretu u okviru CEV Srebrene lige protiv selekcije Latvije slavila uvjerljivu pobjedu sa 3:0 u setovima.

Bh. odbojkašice - Fena

Odlično su bh. odbojkašice ušle u meč, te furiozno osvojile prvi set sa 25:12. Odličan prvi set, pun samopouzdanja odigrale su bh. odbojkašice predvođene kapitenkom Edinom Begić. Još bolji je bio drugi set koji su naše odbojkašice privele u svoju korist sa čak 25:8.

Nakon uvjerljiva dva prva seta selektor Stevan Ljubičić je mijenjao, odlučio dati priliku svim odbojkašicama, a one su svoju šansu iskoristile na najbolji način. Bh. selekcija je slavila u trećem setu sa 25:15.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon ove pobjede zauzima prvo mjesto u Grupi B CEV Srebrene lige sa deset osvojenih bodova, Portugal je drugoplasirani sa osam, treća je Estonija sa šest, dok je Latvija na začelju tabele bez ijednog osvojenog boda. Treba istaći da će dvije prvoplasirane reprezentacije izboriti učešće na ‘final fouru’ u Mariboru, piše “Avaz“.

Bh. odbojkašice sutra igraju protiv Estonije, a susret počinje u 20:00 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh