Ostali sportovi

‘JA SAM GAY, TO SAM JAVNO I PRIJE REKAO, I PONOSIM SE TIME ŠTO JESAM!‘ SRPSKI VATERPOLIST IZAZVAO SKANDAL

‘I nakon utakmice me opet nazvao “maricon”. To više nije bilo slučajno i u afektu s njegove strane‘

Nemanja Ubović, centar srpske vaterpolske reprezentacije i član španjolskog prvoligaša Sabadell, našao se u središtu solidnog skandala o kojem pišu španjolski, talijanski, grčki i ostali europski mediji.

Naime, Srbin je prije i poslije prvenstvene utakmice Terrassa – Sabadell, uputio pogrdne riječi igraču Terrasse, Victoru Gutierrezu, bivšem španjolskom reprezentativcu (nastupao je na OI u Riju 2016.), a u svezi njegove seksualne orijentacije.

Gutierrez je naime prije pet godina otvoreno i javno priznao da je homoseksualac, što je prvi takav poznat slučaj u španjolskoj vaterpolskoj vrsti. Minule subote, tijekom utakmice Srbin Nemanja Ubović ga je oslovio sa španjolskom rječju “maricon” što je u prijevodu pogrdna, posprdna riječ za homoseksualce.

– Nazvao me “maricon” uoči utakmice, čemu nisam u početku želio pridavati značaj, iako su to svi čuli, jer svašta se u utakmici čuje, svašta izgovorimo za što je kasnije čovjeku žao. No, takvom čovjeku nakon utakmice nisam želio pružiti ruku, na što me on i opet nazvao “maricon”. To više nije bilo slučajno i u afektu s njegove strane – objasnio je u video-poruci koju je Gutierrez objavio na Instagramu i kako je cijela priča i dospjela u javnost, te je nastavio.

– Ja sam gay, to sam javno i prije rekao, te se ponosim time što jesam. Bio sam i prije verbalno napadan, ali sada više ne želim preko ovog prijeći i šutjeti. Mislim da time ne bi vaterpolu činio uslugu, a čekam očitovanje po ovom slučaju Španjolskog vaterpolskog saveza – rekao je Gutierrez u video-poruci, prenosi jutarnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh