Ostali sportovi

Stojanović i Šegolj pobjednici Mostarskog polumaratona

Pobjednik Mostarskog polumaratona u muškoj konkurencijni je Ognjen Stojanović iz Beograda, koji je iza sebe ostavio sugrađanina Milana Mitrovića, te trećeplasiranog Ivana Dračara, inače prošlogodišnjeg pobjednika.

Alija Imamović zauzeo je četvrto mjesto. Najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Hana Šegolj iz Zagreba, ostavivši iza sebe Oliveru Jevtić i Zoe Hanel.

– Ciljao sam vrijeme koje sam na kraju istrčao. Nisam bio planirao krenuti tako jako, ali sam pošao dobro. U početku se činilo kao da će se noge zamrznuti, ali sam izdržao. Preostalo je bilo dovoljno snage za posljednje kilometre. Napravio sam veliku bazu i sada sve ide kako želim. Najveći cilj u ovoj godini je da ostvarim plasman na Olimpijske igre u triatlonu. Što se današnje utrke tiče, vrijeme je bilo idealno, s tim da je na nekoliko dionica puhao jak vjetar, rekao je Stojanović.

Hana Šegolj je oduševljena stazom koju je najbrže istrčala u konkurenciji nekoliko stotina takmičarki.
– Bilo je teško jer je puhao jak vjetar. Ovo je moj lični rekord, a prije današnjeg najbolje vrijeme trčala sam u Varaždinu. Naredni cilj je nastup na polumaratonu u Osijeku, koji je ujedno i otvoreno prvenstvo Hrvatske. Želim trčati i maratone, nisam ih trčala od 2019, kazala je.
Prije glavne utrke organizovana je humanitarna na kojoj je učešće uzeo i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh