Ostali sportovi

Sportski savez Mostara nagradio Lanu Pudar sa 5.000 KM

Nakon velikog uspjeha i isplivane A norme za Olimpijske igre u Tokiju, članica Plivačkog kluba Orka Lana Pudar danas je bila gošća gradonačelnika Mostara Marija Kordića, predsjednika Sportskog saveza Grada Senada Kevelja, te predsjednika Gradskog vijeća Mostara Salema Marića.

Sportski savez Mostara nagradio Lanu Pudar sa 5.000 KM - Haber.ba

Predsjednik Sportskog saveza Senad Kevelj podsjetio je da je u nedavnom izboru, Lana Pudar proglašena najboljom sportistkinjom Mostara u 2020. godini, kazavši da je u 2020. mlada plivačica napravila sjajne rezultate, ali i da je onaj posljednji iz Beograda, sve to zasjenio. Sportski savez u kontinuitetu podržava rad plivačkih klubova, pa tako i Orke, a jučer je donesena odluka da se Lana Pudar ovog puta nagradi sa 5.000 KM.

– To je maksimum koji smo u ovom trenutku mogli, a nadam se i da ćemo je dodatno nagraditi do odlaska na Olimpijske igre. Ovdje, naravno, treba istaći i tim stručnjaka koji su radili sa Lanom i koji su itekako zaslužni za njezin uspjeh, a posebno Damira Đedovića, koji je neumornim radom dokazao da je pravi sportski radnik, istakao je Kevelj.

Pudar je zahvalila sugrađanima, kazavši kako će dati sve od sebe da Bosnu i Hercegovinu dostojno predstavi na predstojećim Olimpijskim igrama.

– Ovaj rezultat je veliki i ponosna sam na njega. Mnogo je za sve ovo uloženo rada i truda, bilo je i mnogo odricanja… Važna je i velika podrška Kluba, roditelja, prijatelja, kolega i nastavnika u školi. Nadam se da ste zbog mene bili ponosni, kazala je.

Đedović je uz riječi zahvale, konstatovao da nakon silnih uspjeha plivača iz ovoga grada, Mostar konačno mora riješiti pitanje bazena koji mu nedostaje.

– Znamo da ona može puno više. Čelnicima Grada danas smo prezentirali potrebe svih plivača, a Lane Pudar posebno, naveo je, dodajući i da su u ovom klubu itekako svjesni da se taj bazen do Olimpijade ne može sagraditi, ali na tom insistiraju jer Lana Pudar može biti uspješna u još najmanje tri olimpijska ciklusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh