Ostali sportovi

Šokirao Ameriku: Pijani Brejdi na proslavi titule umalo trofej bacio u vodu

Igrači ga čuvali da ne padne

Nije mu prvi put da osvoji za Amerikance najznačajniju sportsku titulu, ali ju je proslavio kao nikada prije. Tom Brejdi (Brady), najbolji kvoterbek u američkom fudbalu, u noći između nedjelje i ponedeljka je u 55. Superbowlu predvodio svoj novi tim, Tampa Bej Bakanirse, do drugog šampionskog trona u klupskoj historiji, a onda je vremešni organizator igre podlegao čarima alkohola.

I to toliko da je samo jedan od snimaka njegovog pijanstva na Twitteru vidjelo 24 miliona ljudi za jedan dan. Sve je, zapravo, počelo kada je novi šampion, Tampa Bej, riješio šampionsku paradu umjesto obaviti u zalivu, u čamcima i brodićima.

Već tu se vidjelo da je legendarni kvoterbek “u svom svijetu” – jer je umjesto u klupskom plovilu, došao u svojoj jahti od dva miliona dolara.

Brejdi je pod utjecajem alkohola, bacao s jednog na drugog plovilo – čuveni NFL trofej Vinsa Lombardija (Vince). Srećom po cijelu ligu, pehar nije završio u vodi.

Uslijedila je potom scena poslije opijanja na jahti, kada su saigrači morali da vode Brejdija po kopnu, jer je jedva stajao na nogama, a onda i dvije sjajne objave na internetu.

Najprije je čuveni kvoterbek, poručio uz snimak: “Nema tu šta da se vidi. Samo malo avokado tekile”, da bi legenda NBA lige, Lebron Džejms (LeBron James) dodao komentar:

– O, čovječe, volio bih da smo mi iz Lejkersa imali našu šampionsku paradu jer bih šetao tako prelijepo baš kao ti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh