Ostali sportovi

Khabib u mirovini, a ‘Ubojica’ Usman njegov je nasljednik

Khabib je nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom odlučio prekinuti karijeru jer je dao obećanje majci da se bez oca više neće boriti, ali UFC, čini se, ipak neće ostati bez Nurmagomedova

Khabib i Usman Nurmagomediv - Instragram

Khabib će nakon odlaska u mirovinu i dalje raditi u svom MMA timu koji je ostao iza njegovog oca Abdulmanapa i u kojem se nalaze neke nove zvijezde. Nekoliko je onih koji nose prezime Nurmagomedov. Abubakar i Umar su solidni borci, ali kao najveći talent ističe se Usman (23), prenosi “24sata“.

Usman Nurmagomedov još je neporaženi borac na omjeru 11-0, što naravno ne treba ništa značiti ako vam nude mečeve s puno slabijim protivnicima, ali ako cijeli život treniraš s Khabibom i imate istog menadžera, to vjerojatno znači da imate određenog potencijala.

Za Usmana Nurmagomedova tvrde da je bolja verzija Khabiba, ako bolja verzija uopće može postojati. Njegovu karijeru vode ljudi koji su se brinuli o Khabibu, a razlog zašto imaju velika očekivanja od njega je činjenica da je, pokraj odličnog grapplinga i hrvanja, Usman specijalist i za muay thai.

View this post on Instagram

Домой #Alhamdulillah

A post shared by Usman Nurmagomedov (@usman_nurmagomedov) on

– Vjerujte mi da je bolja verzija Khabiba. Ubojica, pravi ubojica. Sve ima, udaračku tehniku, grappling, jiu-jitsu, dobro izgleda i kombinacija je Khabiba, Jona Jonesa i Israela Adesanye – nahvalio ga je menadžer Ali Abdelaziz prije nekoliko mjeseci””4sata”.

Usman je bio uz Khabiba tijekom ovog kampa, a očekuje se da će u 2021. godini i on nakon Umara i Abubakara postati član UFC-a. Samo jedan je čovjek s njim izdržao tri runde, a to je Ruslan Haisamtudinov. Sedam mečeva je dobio nokautom i triput je protivnike prisilio na predaju.

Poziv iz UFC-a, čini se, samo je pitanje vremena. Dok Usman ne postane kandidat za pojas u najjačoj svjetskoj organizaciji, Khabib će raditi s odabranim nasljednikom Islamom Mahačevim za kojeg vjeruje da će uzeti titulu lake kategorije u sljedećoj godini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh