Ostali sportovi

Lejla Tanović među prvih 20 biciklistkinja svijeta

Nakon posljednjeg upisa bodova Tanović je na 14. mjestu UCI rang liste, čime je napravila napredak od čak 38 pozicija

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović zabilježa ja napredak karijere kada je u pitanju rang lista Međunarodne biciklističke unije (UCI). Nakon posljednjeg upisa bodova Tanović je na 14. mjestu UCI rang liste, čime je napravila napredak od čak 38 pozicija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Plasman među prvih 20 na svijetu je jedan od najboljih sportskih rezultata BiH i uspjeh karijere bh. takmičarke, koji je došao nakon sjajnog odvoženog Svjetskog prvenstva u Turskoj na kojem je Tanović zauzela osmo mjesto i osvojila 72 UCI boda.

“Plasman na 14. mjesto na Svjetskoj maraton rang listi UCI-a je kruna ove sezone u kojoj je Tanović ostvarila zaista sjajne rezultate. Na početku sezone postavili smo visoke ciljeve, a jedan od njih je bio plasman u prvih 20 na UCI listi, kao i prvih deset na Svjetskom prvenstvu. Da se Tanović nalazi u zaista vrhunskoj formi pokazala je utrka na samom početku sezone, kada je februaru zajedno sa najboljom španskom takmičarkom Rocio Del Alba osvojila drugo mjesto na etapnoj trci Costa Blanca. Sada slijedi veoma kratka pauza u kojoj ćemo analizirati urađeno i početi sa pripremama za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje medalje na velikom takmičenju“, rekao je za selektor bh. reprezentacije Amar Njemčević.

Trka Svjetskog prvenstva bila je posljednje takmičenje za Tanović u ovoj sezoni u kojoj je također osvojila Premijer ligu BiH i državno prvenstvo u disciplinama XCO i maraton.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh