Ostali sportovi

Samo jedna slika otkriva lice supruge neporaženog borca Khabiba Nurmaghomedova!

Khabib Nurmaghomedov, nakon što se upisao u historiju kao jedan od najboljih MMA boraca, savladavši Justina Gaethjea, ponovno je top-tema svih svjetskih medija. No, ono o čemu se malo zna jeste Khabibov privatni život i njegova supruga. Khabib je rodom iz Dagestana, republike u Ruskoj Federaciji smještene u istočnom dijelu Sjevernog Kavkaza.

Khabib Nurmagomedov sa suprugom - Screenshot/Instagram

Da je u središtu zanimanja medija i javnosti diljem svijeta potvrđuju brojna nagađanja o njegovoj ženi i djeci. Dok britanski “The Sun” i dalje tvrdi da se ne za ime supruge Khabiba Nurmagomedova, ipak, odranije već procurilo je da Khabib ima suprugu i troje djece.

– Moja porodica je zatvorena tema – kategoričan je Khabib.

No, uz svu želju da sakrije ovaj dio svog života, nešto se saznalo o izabranici Khabibovog srca. Ona se zove Patimat, rođena je u Sildiju, istom planinskom selu u Dagestanu gdje i Khabib. Ruski mediji pišu da je Patimat bila njegova prva ljubav, u seoskoj školi sjedili su za istim stolom.

Kada se Khabib odlučio oženiti, imao je 22 godine. Do tog trenutka već je prešao iz lokalnih takmičenja na Ultimate Fighting Championship (UFC), privukao je pažnju Amerikanaca s nekoliko pobjeda i sredinom 2013. godine stekao je reputaciju najperspektivnijeg borca po mišljenju UFC-a.

Vjenčanje je bilo veličanstveno i prisustvovalo je čak 3.000 zvanica. Sve dane vjenčanog slavlja Patimat je bila pod neprozirnim velom, tako da lice mladenke nikad nije bilo vidljivo. Khabib je duboko religiozan, a prema islamskim običajima, samo muž i rodbina mogu vidjeti mladu “otkrivenu”. Njegova mlada je noslila debeli bijeli veo preko lica.

Khabibova supruga većinu vremena provodi kod kuće, izvještavao je ranije ruski “Mash”. Patimat Nurmagomedov nije na društvenim mrežama, nema niti jedne njene potvrđene fotografije. Postoji samo jedna fotografija na kojoj je, prema Habibovim fanovima, otkriveno lice Patimat, prenosi “Ekskluziva“.

Khabib se oženio 2013. godine, a kako su od djetinjstva zajedno, potiču iz istog sela, išli su u istu školu i sjedili su zajedno u klupi. Kontakt su izgubili kada je on otišao u Makhačkalu u Republici Dagestan, ali ju je ponovo sreo prije deset godina i odlučio je zaprositi.

Tražio je ruku od njenog oca koji je dao pristanak. Danas su Khabib i Patmat ponosni roditelji troje djece. Imaju petogodišnju kćer Fatimu, trogodišnjeg sina Mohammeda, te sina Huseyna koji će u decembru proslaviti prvi rođendan. Za Mohammeda Khabib vjeruje da će krenuti njegovim stopama.

– Mislim da će slijediti moje stope, kada sam dolazio kući, viđao sam ga da spava sa mojim pojasom. Vjerujem da je to dobar znak – rekao je jednom prilikom Khabib koji je najavio povratak u rodno selo.

Khabib Nurmaghomedov – Ekskluziva

Patimat i djeca će biti uz njega i njegovu majku. Kroz čitavu karijeru Khabib je isticao da je porodica bila njegov najveći oslonac, da je zahvaljujući njoj ostvario sve uspjehe, a sada je riješio da se zbog porodice povuče.

– Kad je Allah s tobom, niko te ne može slomiti, niko. Hvala ti oče za sve, naučio si me svemu u životu, neka te Allah nagradi najljepšim mjestom u Džennetu – poruka je koju je na Instagramu objavio Khabib nakon što je preksinoć odbranio naslov prvaka u lakoj kateogoriji pobijedivši u drugoj rundi Justina Gaethjea.

Nakon meča u kojem je potvrdio svoju u ovom sportu, odlučio se oprostiti od MMA karijere jer bez oca ne želi da se bori.

Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener prvaka UFC u lakoj kategoriji, umro je u Moskvi od posljedica komplikacija zaraze Corona virusom.

– Ovo je bila moja posljednja borba. Znao sam da ću doći ovdje bez oca. To je bio prvi put, nakon toga što se desilo s mojim ocem. Kada me UFC pozvao vezano za Justina pričao sam s majkom tri dana o tome da li bih išao na borbu bez oca i obećao sam joj da će ovo biti moja posljednja borba. Ako sam dao riječ, onda je trebam ispuniti – poručio je Khabib.

Nakon što je pobijedio, preplavile su ga emocije u ringu te nije mogao zaustaviti suze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh