Ostali sportovi

Armenski prvak poginuo u borbama u Nagorno-Karabahu

Armenska powerlifting federacija (APF) je objavila kako je višestruki državni prvak u dizanju utega Tatul Harutyunyan (33) poginuo u borbama u Nagorno-Karabahu.

Tatul Harutyunyan - Facebook

Vijest o Harutyunyanovoj smrti je objavljena na Facebooku bez detalja.

”S velikom tugom javljamo kako je tijekom borbi poginuo član APF-a, višestruki prvak Armenije i dobar prijatelj Tatul Harutyunyan. Počivaj u miru, heroju”, navodi se u objavi.

Armenija i Azerbajdžan su se prije desetak dana međusobno optužile za prekogranične napade, a dvije države odbijaju i pritisak međunarodne zajednice da održe mirovne pregovore dok se njihov sukob u regiji Nagorno-Karabah pretvara u punokrvni rat.

Obje države izvijestile su o prekograničnoj pucnjavi, zapadno od otcijepljene regije oko koje je izbio sukob između azerbajdžanskih i armenskih snaga.

Ovi incidenti predstavljaju dodatnu eskalaciju sukoba, iako Rusija, Sjedinjene Države i druge zemlje pozivaju na suzdržanost, prenosi “Index“.

Tijekom vikenda je Baku priopćio kako je drugi po veličini azerbajdžanski grad Ganja granatiran s armenske strane, a Yerevan tvrdi da su azerbajdžanske snage granatirale Stepanakert, veliki naseljeni centar u Nagorno-Karabahu s većinski armenskim stanovništvom.

Aktualni sukobi jedna su od najgorih eskalacija u povijesti sporova zbog Nagorno-Karabaha, enklave s većinski armenskim stanovništvom. Sukobi su počeli 27. rujna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh