Ostali sportovi

Turska šampion Evrope u odbojci, juniorke Srbije osvojile srebro

Ženska odbojkaška repezentacija Turske (U-19) novi je šampion Evrope. U velikom večerašnjem finalu Eurovoleja U-19 u Zenici juniorke Turske su savladale selekciju Srbiju nakon velike drame sa 3:2. Po setovima je bilo 25:17, 16:25, 23:25, 25:16, 15:8.

Srbija, Turska - Nezavisne

Izabranice Milana Gršića odigrale su sjajan turnir u zeničkoj Areni, ali na kraju nisu mogle do zlata iako su imale prednost od 2:1 u setovima. U spektakularnom finalu punog preokreta su se sastale dvije najbolje selekcije, a nakon pravog trilera Turska je u odlučujućim trenucima imale više koncentracije od Srpkinja, koje su se na kraju morale zadovoljiti srebrom, pišu “Nezavisne“.

Brozanu medalju osvojila je Bjelorusija koja je u meču za treće mjesto pobijedila Francusku sa 3:1. Treba dodati da je Zenica položila ispit kada je u pitanju organizacija ovog prvenstva koje je održano u specifičnim okolnosti zbog virusa korona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh