Ostali sportovi

Održan seminar za licenciranje sudija, trenere i članova Bodybuilding i fitness Saveza FBiH

Bodybuilding i fitness savez FBiH proteklog je vikenda održao seminar za suce, trenere i članove Saveza.

Seminar za licenciranje sudija trenere i clanova Bodybuilding i fitness Saveza FBiH - PR / Haber.ba

Na događaju, prilagođenom epidemiološkoj situaciji u našoj državi, učešće je uzelo 50 članova, a osim seminara provjeravala se i forma takmičara.

Seminar je otvorio predsjednik saveza Sakib Kurtović koji je govorio o aktivnostima i radu saveza, dok je internacionalni sudija Ivica Dabić održao predavanje o sudačkim i takmičarskim pravilima, te aktuelnim promjeneme u svijetu bodybuildinga i fitnessa.

Savez je osim produženja licenci sudijama promovisao i nekoliko novih sudaca među kojima su Fadil Osmanović, Eldin Bečarević, Željka Džafić Terzo, Belmir Berberović, Sana Lukač, Emir Nadarević i Alen Ahmethodžić.

Formu takmičara pred Balkansko i Evropsko prvenstvo provjeravali su selektor reprezentacije Mirsada Terzo uz pomoć Sane Lukač i Željke Džafić Terzo.

Osim navedenog govorilo se i o organizaciji prvenstva Bosne i Hercegovine koje bi se trebalo održati u Kaknju 12. septembra, zatim Internacionalnom takmičenju Bihać Open koje je planirano za oktobar, te IFBB licenciranom seminaru koji je planiran za decembar.

Seminar za licenciranje sudija trenere i clanova Bodybuilding i fitness Saveza FBiH – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh