Ostali sportovi

“52 DANA SAM BILA POZITIVNA NA KORONU” – Dramatična ispovijest mlade odbojkašice

Odbojkašica Kleka Sofija Deurić preležala je virus COVID-19, a njena borba sa bolešću trajala je čak 52 dana.

Sofija Deurić - ŽOK Klek

Sofija je za “Sportski žurnal” otkrila koliko je bila naporna borba sa virusom i zašto je odmah, čim se ukazala mogućnost, odlučila da donira krvnu plazmu.

Posljednji meč odigrala sam 14. marta u Beogradu, a dva dana kasnije sam imala temperaturu, boljelo me je cijelo telo, počela sam da kašljem i izgubila osjećaj za čulo mirisa i ukusa. Otišla sam na testiranje, rezultat je bio pozitivan. U izolaciji sam provela 52 dana, niko nije bio toliko dugo pozitivan. Prvi negativan test ustanovljen je krajem aprila, tada je laknulo” rekla je Sofija za “Žurnal”.

Ova humana 25-godišnja odbojkašica je početkom juna donirala krvnu plazmu kako bi pomogla ljudima koji se bore sa virusom. U KC Vojvodina su joj rekli da može to četiri puta da uradi i sada spremna čeka drugi poziv jer želi da pomogne onima koji su ugroženi. Za Sofiju je humanost iznad svega.

Deurićeva je prošle godine diplomiala na Ekonomskom fakultetu i nastavila je master studije. Posljednjih pet godina sa velikim uspjehom nastupa za prvoligaški tim Klek.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh