Ostali sportovi

Tuga u Srbiji – Trudnica osvojila zlato pa umrla: “Mališi ćemo pričati da mu je mama bila posebna”

Streljački sport je u nedjelju navečer potresla strašna vijest.

Bobana Momčilović Velićković - Instagram

Višestruka kontinentalna šampionka u streljaštvu Bobana Momčilović Velićković (30) preminula je zbog komplikacija nakon porođaja. Imala je eklampsiju, odnosno izljev krvi na mozak zbog čega je hitno prebačena u beogradsku bolnicu.

Dvadeset dana bila je u komi, ali nažalost nije izdržala. Njen sin je u dobrom stanju.

Od trofejne Bobane su se oprostili brojni kolege i kolegice, a najemotivnije je sve doživjela njena kolegica i velika prijateljica Ivana Anđušić Maksimović (30) koja je objavila emotivnu poruku na Instagramu.

Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Jako mi je bila draga i osjećala sam baš veliku sreću. Sjećam se da mi je uljepšala taj dan svojim uspjehom.

– Također sam joj i rekla da joj zavidim… Da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvijek takmiči iako stomačić više nije stomačić. Što će svom djetetu moći ispričati divnu, neponovljivu priču – da je zajedno s njim u trbuhu postala evropska šampionka.

– Ej! Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobjednik je otkad znamo za njega. I biće, o čemu ćemo svi svjedočiti i pričati kako mu je mama bila jedna posebna žena.

– Bobo naša, druži se s anđelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom ljepšem mjestu – poručila je Ivana.

Bobana je bila u dugogodišnjoj vezi s Miroslavom Momčilovićem, a ljubav su okrunili 2016. godine kada su se vjenčali u Brestovačkoj banji. Bili su nerazdvojni, uživali su u zajedničkim putovanjima, jedva su čekali rođenje sina zbog čega je i unaprijed odustala od Olimpijskih igara u Tokiju koje su na kraju i otkazane.

Bobana je osvojila čak deset medalja na euro šampionatima od čega deset zlata u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, pojedinačno i ekipno, a posljednje medalje osvojila je u Wroclawu gdje je u stanju trudnoće, uz podršku svog sina, proslavila novi uspjeh.

Nažalost, sina nikada neće upoznati, ali može biti ponosan na to da ga je rodila hrabra i neustrašiva Bobana koja se do posljednjeg trenutka borila za svoj život, ali nažalost nije uspjela. Otišla je na neki bolji svijet, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh