Ostali sportovi

Sportista iz Hrvatske promijenio državljanstvo i odabrao BiH

Dinko Šegedin službeno je dobio sportsko državljanstvo BiH i u budućnosti će, umjesto Hrvatsku, predstavljati taekwondo reprezentaciju naše države.

Dinko Šegedin - Facebook

Šegedin je početkom ove godine, baš kao i Marija Štetić, predstavljen kao novi teakwondo reprezentativac BiH, a sada je u zvanično potvrđeno da može nastupati za našu reprezentaciju jer je dobio bh. državljanstvo.

On se trenutno nalazi među 20 najboljih na svjetskog rang listi i ima velike šanse da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju koje bi se trebale održati naredne godine, piše “Hayat“.

“Naš najtalentovaniji takmičar je Nedžad Husić, koji je do prelaska Štetić i Šegedin jedini imao šansu za nastup na Olimpijskim igrama. Ipak, Nedžad je tek od nedavno senior i njegove šanse za plasman su, iako moguće, veoma zahtjevne. Sa druge strane, Dinko Šegedin je u TOP 20 takmičara na svjetskoj rang listi što ga svrstava među nositelje i daje mu realne šanse za plasman na Olimpijske Igre. Kao i Marija Štetić koja se nalazi na 15. mjestu svjetske rang liste seniorki. Ukoliko bi se svi kvalifikovali Bosna i Hercegovina bi imala tri predstavnika u Tokiju”, istakao je nedavno Samir Šarić, predsjednik Organizacionog odbora Evropskih takmičenja, ujedno i predsjednik Taekwondo saveza Federacije BiH.

Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo trebali bi biti domaćini Evropskog prvenstva za seniore, Evropskog prvenstva za juniore, Evropskog prvenstva za veterane, Finala turnira Gen24 i G1 Bosnia and Herzegovina Open u oktobru ove godine, gdje će Šegedin nastupati za našu reprezentaciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh