Ostali sportovi

Habibov otac pozitivan na koronavirus: Nije u komi, ali ne može pričati

Hospitaliziran krajem aprila

Habib Nurmagomedov i otac - Agencije

Ruski mediji objavili su informaciju da je Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener neporaženog prvaka i jedne od najvećih zvijezdi MMA u svijetu Habiba Nurmagomedova, još uvijek u ozbiljnom stanju, te da je srčani udar izazvao navodno koronavirus, prenosi “Avaz“.

Kako navodi RT. com, situacija je i dalje ozbiljna iako se Abdulmanap probudio iz kome.

– I dale ne može pričati. Situacija je ozbiljna i to je sve što znamo – kazao je njegov prijatelj Ramazan Rabadanov.

RT u svom tekstu ističe i da je Telegram kanal ‘Baza’ stigao do informacija po kojima je 57-godišnjem Nurmagomedovu po dolasku u moskovsku bolnicu dijagnosticiran COVID-19. A to je informacija koja ranije nije bila poznata…

Kao što je poznato, otac prvaka lake kategorije je prevezen u bolnicu još krajem aprila, nakon što su se kod njega pojavili simptomi upale pluća.

Abdulmanap je tada nedugo nakon dolaska u bolnicu testiran i na koronavirus, ali taj je test tada bio negativan. No, njegovo stanje se s vremenom pogoršalo pa je posebnim letom prebačen u Moskvu gdje se i dan danas nalazi.

Zdravstveni problemi Habibovog oca privukli su veliku pozornost borilačke zajednice pa tako Abdulmanapu ovih dana sa svih strana pristižu poruke podrške. Među prvima su poruke podrške poslali predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana Vhite) i vječiti neprijatelj Konor Mekgregor (Conor McGregor).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh