Ostali sportovi

Oduševljeni “Kraljem cigana”: Saudijci nude 400 miliona funti za spektakl Fury – Joshua

Nakon osvajanja naslova WBC teškaškog prvaka nije sigurno ko će biti sljedeći protivnik Tysona Furyja.

Tyson Fury - SCsport.ba

Spominje se mogući revanš protiv Deontaya Wildera, ali Britanci se nadaju kako bi mogao uslijediti okršaj Furyja i Anthonyja Joshue za ujedinjenje svih pet teškaških naslova prvaka svijeta.

Eddie Hearn, Joshuin promotor, potvrdio je kako će se ta borba sigurno dogoditi, a ako je vjerovati Daily Mailu, ona bi mogla srušiti rekorde zarade, piše “SCsport“.

Naime, vodeći ljudi Saudijske Arabije vide Furyja, poznatog i pod nadimkom Kralj cigana, kao ključ otvaranja zemlje stranim turistima i spremni su izdvojiti čak 400 miliona funti kako bi se meč Furyja i Joshue održao u njihovoj zemlji.

Prema Daily Mailu, četiri člana kraljevske porodice Saudijske Arabije gledala su Furyjevu borbu u Las Vegasu protiv Wildera te ih je Furyjeva izvedba oduševila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh